SolarneCentrum.sk
language:
Nakupovať v mene:

Dôvody pre výber hybridného systému SolaX

Spoločnosť Solax Power nie je potrebné odborníkom na fotovoltaiku dlho predstavovať. Na základe viac ako desaťročných skúseností vo výrobe fotovoltaických striedačov (2011) a viac ako osemročnom vývoji hybridných striedačov (2013), Solax Power v spolupráci s poprednou univerzitou Zejiang University v čínskom „Silicon Valley”, predstavuje už štvrtú generáciu hybridných striedačov pre použitie s batériovým úložiskom. Napriek tomu, že si tretia generácia vydobyla zaslúžené pevné postavenie na trhu hybridných striedačov, prichádza Solax Power s novou vylepšenou štvrtou generáciou. Užívateľ aj inštalatér novej generácie sa môže tešiť na niekoľko zásadných vylepšení, posúvajúcich jeho pridanú hodnotu ešte ďalej pred konkurenciou.

 

Medzi hlavné zmeny patria:

1. Dosiahnutie až 150% asymetrie na jednej fázi

V našom prostredí predstavuje asymetrická prevádzku striedača veľmi dôležitú funkciu. Novo však striedač vie na jednotlivých fázach ešte efektívnejšie rozdeľovať vyrobenú energiu. V praxi to znamená, že pri zvýšenej spotrebe na jednej fázi, môže striedač previesť až 150% menovitého výkonu práve do tej fázy, kde je to potrebné. Pre užívateľov to prináša ešte vyššie využitie solárnej energie či už priamo z panelov alebo akumulátorov.

2. Takmer nulové prietoky do siete

Napriek tomu, že celý rad dostupných hybridných striedačov ponúka funkciu nulových prietokov do siete, v praxi to väčšinou vyzerá inak. Najmä pri malej aktuálnej spotrebe majú striedače problém eliminovať prietoky. Štvrtá generácia hybridov Solax však dosahuje maximálne okolo 8-14W aj na nezaťažených fázach.

3. Integrovaný BACKUP a rýchlosť zálohy <10ms

Novo je pre zjednodušenie systému a úsporu vstupných nákladov funkcia externého EPS boxu integrovaná priamo do striedača. Navyše však integrované stýkače umožnia prepnutie pri výpadku AC na záložný zdroj v rýchlosti <10ms! To zaistí aj plynulú prevádzku väčšiny počítačov.

4. Ešte jednoduchšia inštalácia

Túto výhodu ocení najmä inštalačná firma. Okrem podstatne rýchlejšej montáže (do 30 minút), nie je nutné mať striedač pripojený do siete, či k fotovoltaike. Vnútorné napätie z akumulátora stačí na oživenie systému a inštalatéri tak získajú pri inštalácii väčšiu flexibilitu.

5. Výkonový rad až do 15kW

Štvrtá hybridná generácia je novo vo výkonoch až do 15kW na výstupe do siete. V ponuke sú najnovšie ďalšie dva výkonové varianty 12kW a 15kw, pričom oba varianty je možné na vstupe z fotovoltaiky predimenzovať až do 18kWp. Striedače sú tak vhodné aj pre menšie priemyselné aplikácie, kde treba uchovávať energiu do akumulátorov. Pre väčšie aplikácie navyše zostáva možnosť paralelného prepojenia až desiatich striedačov, kedy do každého trojfázového striedača je možné napojiť až 8 batérií T58 (5,8 kWh). Teda maximálne dosiahnutie kapacity celého systému je 464kWh.

6. Efektívnejšie riadenie spotreby

Hybridy sú novo vybavené výstupným bezpotenciálovým relé pre signalizáciu prebytkov. Relé slúži na maximalizáciu využitia vyrobenej energie pomocou nastavenia parametrov prietokov v striedači z fotovoltaiky, či batérie (v spojení s SOC). Jednoducho je možné energiu z prebytku smerovať na ľubovoľné spotrebiče napr. systém vykurovania domu, ohrev vody či wallbox na nabíjanie elektromobilu.

7.All-in-one riešenie

Solax Hybrid G4 možno zaobstarať v dvoch prevedeniach. Jedna varianta je pre inštaláciu striedača samostatne a druhá je pre riešenie All-in-one s batériami T30. Pre inštaláciu druhého variantu je nutné si zaobstarať tzv. Matebox, ktorý nielen podstatne skráti a zjednoduší inštaláciu celého systému, ale konečný užívateľ získa jedno designové zariadenie, v ktorom je všetko (striedač a batéria). Atraktívny design all-in-one bol ocenený v prestížnej súťaži Red Dot Award Product Design 2021. V neposlednom rade potom celý systém disponuje krytím IP65, s možnosťou umiestnenia vo vonkajšom prostredí.

8. Minimalizácia vlastnej spotreby

Oproti predchádzajúcej generácii sa znížila hodnota vlastnej spotreby energie striedača o 10W.

 

Tu si môžete pozrieť ponuku hybridných striedačov SolaX.

 

Pre viac informácií sa obráťte na nás TIMES NETWORKS s.r.o., kde Vám špecialisti radi zodpovedia ďalšie otázky, alebo pomôžu pri konfigurácii Vášho FVE systému - obchod@times.sk, shop@times.sk.

 



[27.09.2023]

Obchod prevádzkuje: TIMES NETWORKS s.r.o., Nábr. sv. Metoda 8, 971 01 Prievidza, Slovakia tel.: +421 46 542 70 50
Created by © 2024 WebCreative.info All rights reserved.